N بی ثباتی هیجانی  neuroticism

N  بی ثباتی هیجانی:

ارتباط مستقیمی با سلامت روانی دارد. ناراحتی های هیجانی، احساسات منفی مثل ترس غم برانگیختگی خشم احساس گناه احساس کلافگی دائم می باشد.زن و مردی که دارای N بالا هستند دارای باورهای غیر منطقی قدرت کمتر در کنترل تکانه ها و درجه انطباق موفق تر با دیگران و فشار روانی می باشند.در این تست N  بیشتر شاخص آسیب است در مقیاس دیگر شما به اون شکل آسیب نمی بینید. به طور کلی ناتوانی در برابر تکانه ها و تمایلات نشاندهنده  N بالا در افراد بالغ است کسی که  N بالا ندارد شخصیت بهنجاری دارد-کلاً کسی که در Neo نمره N بالا دارد در معرض اختلالات روانپزشکی قرار دارد در مواردی نمره های N بالا است بدون اینکه اختلال روانپزشکی خاص داشته باشد. به طور کلی افرادی که نمره های پائین در  N می گیرند از نظر عاطفی افراد با ثباتی به شمار می روند که معمولاً آرام دارای خلق یکنواخت و راحت بوده و به آسانی می توانند بدون آشفته شدن و مشکلات  رفتاری با موفقیت های فشار روانی کنار بیایند، در اختلال شخصیت ضد اجتماعی  N بالا نمی رود.

 

درون گرایی: Extroversion

E  برونگرائی:

اجتماعی بودن فقط یکی از ویژگی های این اشخاص، ان افراد دوستدار دیگران هستند ، تمایل به شرکت در اجتماعات و مهمانی ها دارند، حراف یا اهل گفتگو هستند، قاطع و فعال بودن هیجان و تحرک را دوست دارند و به آینده امید دارند. این افراد علاقه به توسعه کسب و کار خود دارند.افراد بازاریاب باید نمره E  بالا داشته باشد.

درونگراها:

محافظه کار بودن، مستقل بودن، تکرو بودن از ویژگی این افراد می باشد. این ویژگی ها به معنی این نیست که دوست داشتنی نیستند و درونگرائی مترادف با وابستگی و تنبلی نیست.آنها معمولاً خجالتی و در جائی که ترجیح بدهند تنها هستند و ممکن است مضطرب باشند، ممکن است اضطراب هم نداشته باشد ولی ناخشنود نیستند.

 

گشودگی به تجربه: openness to  experience

عناصر تصورات فعال، حساسیت به زیبائی، توجه به تجربه های عاطفی درونی و داوری مستقل، افراد باز انسانهایی هستند که در باروری(تولید) تجربه های درونی و دنیای پیرامون کنجکاو بوده و زندگی انها سرشار از تجربه است این افراد از نظریه های جدید و ارزشهای غیر متعارف لذت می برند، این افراد احساس های مثبت و منفی فراوانی دارند، علایق گسترده ای دارند و دارای تخیلات قوی، متنوع و جدید و همچنین علاقمند اندیشه های روشنفکری غنی متنوع و جدید می باشند. شاخص O  با هوش همبستگی مثبت دارد و افرادی که دارای تحصیلات بالاتر هستند نمره بیشتری در این مقیاس می آورند. O  با جنبه هائی از هوش سرو کار دارد که کمتر در معرض سنجش در آزمونهای هوش است مثل 3 که با خلاقیت ارتباط نزدیک دارد.

ویژگی های افراد باز:

غیر متعارف بودن، مایل به زیر سوال بردن مراجع قدرت، علاقمند به آزادی در اخلاقیات امور اجتماعی و دیدگاههای سیاسی از خصوصیات این افراد می باشد. این افراد لزوماً غیر اخلاقی نیستند این امر بستگی دارد به سایر شاخص ها. نمره های پایین در O نشاندهنده کسانی است که در رفتار متعارف و همنوا هستند . موضوع های رایج را می پسندند و پاسخهای هنجاری آنها نسبتاً آرام است.

 

شاخص توافق Agreeableness

نوعدوست، دارای احساس همدردی با دیگران و محتاج کمک به دیگران بوده و همچنین اعتقاد دارد که دیگران نیز با او همین گونه رفتار میکنند این شاخص به سمت جنبه های مثبت اجتماعی و سلامت بیشتر روانی گرایش دارد .

  • افراد موافق (A بالا) محبوب ترند.
  • نمره پایین در A معمولاً با اختلال شخصیت خود شیفته ضد اجتماعی پارانوتید همراه است
  • نمره بالا در A با اختلال شخصیت وابسته همخوانی دارد.

 

   وجدان گرایی :contientousness

شاخص وجدانی بودن: کنترل خویشتن یا به عبارتی فرایند طراحی ، سازمان دهی و اجرای وظایف.

دو ویژگی عمده شاخص c  عبارتست از:

1- توانائی کنترل تکانه ها

2-تمایل به کارگیری طرح و برنامه در رفتار برای رسیدن به اهداف کنترل تکانه ای و مسئولیت پذیری

افراد وجدانی دارای هدف و خواست قوی و از پیش تعیین شده ای هستند که اینها را می توان در تمایل به موفقیت خلاصه کرد. در جنبه ی مثبت c  افراد دارای نمره های بالا، در شغل حرفه و تحصیلات دانشگاهی موفق هستند و در جنبه های منفی نمره های بالا در c  همراه با ویژگی ایرادگیری های خسته کننده وسواس وحساسیت به پاکیزگی و یا فشار زیاد به خود در امور کاری و حرفه ای می باشد به عبارتی افراد نمره بالا در c  دقیق ، وسواسی ، وقت شناس و قابل اعتماد هستند.

افرادی که نمره پائین می گیرند

1- دقت کافی برای انجام کارها از خود نشان نمی دهند

2-در جهت رسیدن به اهداف خود چندان مصر و پیشرو نیستند و برخی از ویژگی ها نشان می دهد که

نیاز به لذت طلبی و علاقمندی به امور جنسی در افراد دارای نمره پائین بیشتر از نمره بالا در c  است.